08:57
Конкурсна робота активісти «Багаття» вийшла у фінал у номінації «Екологічні проекти».

У місті Білицьке Донецької області, в школі №10 є дитячо-юнацька організація «Багаття». Вона об’єднує 172 активісти – це учні 5-11 класів школи, а також вчителі та члени батьківського комітету школи. Ці люди вирішили повернути квітуче, охайне обличчя своєму рідному місту.

«Колись наше маленьке мальовниче місто Білицьке називали містом троянд, тому що такою кількістю квітів, різноманітних насаджень могла похизуватися тільки Голландія, –розповідають школярі. – Минав час. Поступово в рідному місті не залишилося квітів. Міський парк перетворився на смітник, алеї – на витоптані доріжки. Сльози наверталися на очі, коли ми спостерігали таку картину. Але ми не звикли сидіти склавши руки, і на черговому засіданні активістів ДЮО «Багаття» було вирішено створити волонтерський загін «Пілігрими» й почати впровадження проекту «Скарбничка добрих справ рідному місту».

Проект «Скарбничка добрих справ рідному місту» виконують учні середніх і старших класів школи. Їхня робота достатньо широка і включає різні шляхи озеленення й окультурення міста. Діти опікуються міським парком – щомісяця прибирають його. За допомогою Білицького виконавчого комітету висадили на міських алеях кущі троянд та розбили у місті нові клумби з різноманітними квітами. Прикрасили територію власної школи – влаштували альпійську гірку і клумбу з квітами. Також вони долучаються до створення дитячих майданчиків та дбають про естетику міста – розфарбували стіну, яка оточує міський стадіон і знаходиться в занедбаному стані.

Окрім «прикрашення» міста, волонтери загону «Пілігрими» допомагають літнім людям – учителям-пенсіонерам та інвалідам, а також взяли шефство над підопічними Білицького будинку-інтернату.

У весняно-осінній період 2013 року школярі висадили в Білицькому 500 кущів троянд і 100 тюльпанів, розбили 3 клумби. «Все, що запланували, ми зробили: перетворили наше маленьке місто на мальовничий затишний куточок, в якому приємно перебувати, – радіють юнаки. – Навколо – клумби з квітами, відсутнє сміття, розфарбовані дитячими малюнками стіни, задоволені і вдячні обличчя городян. Нас підтримали інші організації та місцева громада. Завдяки спільним зусиллям було відновлено дитячі майданчики й міський парк відпочинку».

Ось що за один рік можуть зробити півтори сотні молодих, але завзятих і закоханих у рідне місто людей! Вони надіслали свою роботу на конкурс «Добро починається з тебе», і вона вийшла у фінал у номінації «Екологічні проекти». Цього року юні біличани не стали переможцями, але їхній приклад гідний найвищої оцінки, подяки і наслідування. Перемог вам!

https://www.facebook.com/



Схожі новини:

Тегі: ОШ №10

Категория: Новини освіти | Просмотров: 487 | | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]