13:43
ТДІП: Про результати проведених перевірок підприємств – боржників

ТДІП: Про результати проведених перевірок підприємств – боржників

           Протягом січня – серпня 2009 року посадовими особами Територіальної державної інспекції праці у Донецькій області (надалі ТДІП) було проведено 2005 перевірок з питань додержання вимог чинного законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування у 1761 роботодавця. В результаті проведених перевірок встановлено 8488 порушень вимог чинного законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Найбільшу кількість правопорушень складають порушення в частині оплати праці – 4971, в т. ч. в результаті проведення 623 перевірок у 516 роботодавців було встановлено факт існування заборгованості із заробітної плати.

Із вищезазначеної кількості перевірених підприємств – боржників, 271підприємство приватної форми власності, 101 підприємство державної форми власності,90  підприємств колективної форми власності, 54 підприємства комунальної форми власності.

Факт існування заборгованості із заробітної плати є неприпустимим для правової держави, є ганебним явищем, підриває авторитет як окремих міст та районів так і Донецької області та України в цілому.

З метою впливу на ситуацію щодо погашення заборгованості із заробітної плати, за результатами проведених перевірок державними інспекторами праці внесено 583приписи щодо усунення виявлених правопорушень, з яких станом на 01.09.09 року близько 27% виконано пор що свідчать письмові відповіді та результати повторних перевірок. Загалом, на виконання приписів державних інспекторів праці, в т. ч. внесених у минулому році, але термін виконання яких настав у цьому році, роботодавцями погашено близько 46,8 млн. грн. 

 Також державними інспекторами праці було складено та передано на розгляд суду 562 протоколи про адміністративне правопорушення, в результаті розгляду яких 404роботодавця було притягнуто до адміністративної відповідальності.

За невиконання вимог приписів щодо усунення виявлених правопорушень 121роботодавця було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 188 – 6 КУпАП. До правоохоронних органів передано 244 матеріалів перевірок для вирішення питання про кримінальну відповідальність, в результаті розгляду яких порушено 29 кримінальних справ. Роботодавцям внесено 338 пропозицій щодо вжиття заходів дисциплінарного впливу, з них 28 задоволено.

  

Начальник Територіальної державної інспекції праці –

головний державний інспектор праці Донецької області

Гуртова М. Г.

Виконавчий комітет міста Добропілля

Категория: Місцева влада | Просмотров: 734 | | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]