12:51
З 1 квітня по 30 квітня цього року на території міста оголошується весняна толока з озеленення та благоустрою


Шановні біличани!

Напередодні Великодніх весняних свят звертаюсь до всіх жителів міста із закликом подбати про благоустрій, наведення належного порядку на наших вулицях, у парках, скверах та садибах.

Кожен із нас має в своєму серці уставлений образ мальовничої України: чепурні обійстя, уквітчані господи, ошатні будинки, чисті й затишні вулиці, доглянуті храми й пам’ятники, квітучі сади, впорядковані могили.

На жаль, останнім часом через байдужість, наші вулиці й прилеглі до них території скоріше нагадують сміттєзвалища, ніж зони життя і відпочинку.
Як не прикро, але багато хто змирився з таким ганебним явищем.

Зрозуміло, доки ми з вами не будемо виконувати свої обов’язки належним чином, доти справа відродження української культури, як стилю нашого життя, залишатиметься порожніми словами.

Байдужість є тим бездонним болотом, у якому потопають усі добрі наміри та намагання.

Сьогодні чистота і благоустрій нашого міста повинні стати справою честі всіх жителів міста. Можливо саме з цього розпочинаються почуття великого патріотизму та національної гідності.

Хочу повідомити, що з 1 квітня по 30 квітня цього року на території міста оголошується весняна толока з озеленення та благоустрою.

Закликаю всіх керівників установ, організацій, жителів міста подбати про благоустрій та впорядкування кожної вулиці, кожного двору і оселі, пам’ятника чи пам’ятного знака, могил наших славних предків.

Зичу всім натхнення, успіхів, організованості, самоповаги і задоволення від результатів роботи.

З повагою
міський голова О.Т. Заварзін


Державна екологічна інспекція попереджає:

Що чинним природоохоронним законодавством заборонено спалювання сухої трави, залишків рослинності та, тим більше, будь-якого сміття. За такі порушення передбачена адміністративна відповідальність. Відповідна роз’яснювальна робота проводиться через місцеві засоби масової інформації.
За спалюванн відходів, в тому числі побутового сміття, передбачена відповідальність за Статтею 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно якої «Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення — тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів (340-1360 грн.) доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.)».

Відповідно до Статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, «Випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків без дозволу органів держааного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою накладання штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн.) і на посадових осіб — від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1190.)».

Та передусім нагадуємо про небезпеку для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалюваного листя та рослинності, і особливо – відходів. Медики попереджають про можливі захворювання дихальних шляхів, алергічні реакції чи навіть більш серйозні захворювання. Адже навесні та влітку листя дерев не тільки очищає повітря та збагачує його киснем, а й накопичує з повітря пил та інші шкідливі речовини, які викидаються автотранспортом і підприємствами. Коли підпалити листя, всі забруднюючі речовини знову викидаються в атмосферу у вигляді продуктів згорання, при цьому їх шкідлива дія значно підсилюється. У димі опалого листя містяться оксиди азоту, вуглецю, чадний газ, а також сполуки важких металів. У тліючих без доступу повітря рослинах утворюється бензопірен – речовина, здатна викликати ракові захворювання.

Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору.

Дбаючи про чистоту обійсть, господарств, населених пунктів, не нашкодьте довкіллю та своєму здоров’ю!



Схожі новини:

Категория: Місцева влада | Просмотров: 978 | | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 2
1 Мазепа  
Ура!! Обычный весенний субботник.

2 BOLTIK  
Ура, ага и комунальные службы там будут первые, тем более после зимы они, нуууу многоооо "намусорили", перекопали, веток нарезали, а жителей города на суботник и еще о какомто патриотизме нам говорят а сами свой патриотизм "так хорошо маскируют"

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]