14:16
Школа + бібліотека для дітей

Мова піде про співпрацю керівника спеціальних класів, відкритих у цьому році у Білицький ЗОШ № 10, з працівниками міської бібліотеки-філії № 4 м. Білицьке.
 
Спеціальні класи - є реалізація права дітей з особливими вадами (зору, слуху, порушеннями мовлення) на здобуття загальної середньої освіти за місцем проживання. І веде ці класи кваліфікований педагог, старший учитель Гапон Валентина Дмитрівна.

«Не можна зводити духовний світ маленької дитини лише до навчання», - казав В. О. Сухомлинський. Саме на такій позиції стоїть учителька В.Д. Гапон. Вона завбачливо веде хлопчиків та дівчаток не лише до витоків знань, а й до чистих джерел високої моральності, щоб вони зростали творцями добра на землі. 


За ініціативою бібліотечних працівників Краснопольської Т.В., Гук Л.П. та вчителя В.Д. Гапон заняття завжди проходять у цікавій формі. Це – вікторини, круглі столи, заочні подорожі, конкурси та ін. Лариса Петрівна Гук заохочує дітей до коротких співбесід, обміну враженнями про прочитане. Відтак спонукає їх розвивати мовлення. Водночас Л.П. Гук дуже уважна до дитячої допитливості. Вона детально продумує зміст і організацію занять. На одному з таких занять діти добре розповідали вірші, скоромовки, загадували загадки. Лінкіна Анастасія розповіла вірш «Осінь», Гуменюк Володимир - «Синє небо», Полегенький О. - загадку про воду, Гнатюк О. - про вітер. Скоромовку «Осіннє листя» промовила Стегній Діана.

Хто відповідає правильно, того Валентина Дмитрівна лагідно гладить по голівці, хто помилився, тому тихо говорить, що треба подумати. Ніхто не почувається гіршим від інших. Уміє класовод шанувати дитячу гідність! В.Д. Гапон пильно стежить за настроєм дітей, їх працездатністю.


Метою бібліотеки є подовження співробітництва з вчителем спеціальних класів ЗОШ № 10 Гапон Валентиною Дмитрівною. Така вимоглива позиція свідчить про те, що в бібліотеці не зупиняються на досягнутому, усвідомлюють потребу подальшого розвитку важливої роботи залучення дітей з особливими вадами до світу книги.



Схожі новини:

Категория: Міські новини | Просмотров: 1082 | | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]