00:33
За нами діти, громада місто
Знайомтеся – Олег Миколайович Дмитрук. З 5 вересня 2011 роки - начальник дільниці № 2 УКК ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля», що розташована у м. Білицькому. Опалювальний сезон у розпалі. яким віні видався для міста, його жителів та виробничого колективу,) розповідає молодий новопризначений керівник.
 
- Олеже Миколайовичу, який «спадок» Ви отримали, заступивши на цю посаду?
- «Спадок» - це 222 об'єкти опалення, з яких 201 - житлові будинки Білицького і Водянського, а також 12 км теплотрас, тобто 24 км труб. Все це старе і зношене господарство, а на додачу сім котелень, де теж діє застаріле обладнання і, є на сьогодні предметом клопоту колективу нашої дільниці.
 
- З якими проблемами зіткнулися найперше?
- Проблеми не нові і добре відомі всім. Теплотраси перебували у настільки жахливому стані, що латати їх було просто неможливо, міняли по можливості десятки метрів. Котельні були не готові до початку обігріву будинків. Не вистачало котлів, насосів, навіть ланцюгів, скребків, запірної арматури. Та коли завдяки ДТЕКу обладнання почало надходити, його просто нікому було встановлювати - кадрова проблема стояла понад усе.
 
- Чи вдалося її розв'язати?
- Так, сьогодні штат дільниці укомплектований повністю. До речі, він найбільший по УКК - 142 особи. Хочу відзначити, що цього року ми повністю забезпечені кочегарами (а це 84 працівники), і переважна більшість з них - відповідальні,  дисципліновані люди, які усвідомлюють, що і від їхньої праці залежить тепло і затишок в будинках городян, здоров'я малюків у дитсадках і стареньких у Будинку-інтернаті.
Не можна обійти увагою робітників інших спеціальностей. Завжди з розумінням і почуттям обов'язку підходять до справи бригадир електрослюсарів Іван Адамович Шикер, чергові слюсарі Віктор Кожашев та Ігор Димов, бригадир слюсарно-ремонтної бригади Олександр Павлович Іщенко.
Особлива розмова про колектив котельні № 4 у селищі Водянське. Це - дружна родина близьких по духу людей, які працюють як злагоджений механізм і на яких завжди можна покластися, як і на їхнього бригадира Олександра Миколайовича Півнєва.
 
- Якщо є кадри, то і виробничі проблеми вирішуються легше. З якими з них вдалося впоратися за цей час?
- Напередодні опалювального сезону ми отримали від ДТЕК «ТОВ Добропіллявугілля» три насоси, які були встановлені до початку холодів. Для потреб дільниці ДТЕК виділив п'ять котлів. Два з них працюють на котельні № 2, по одному - на котельнях №№ 132,  4. Завдяки цьому ми майже вчасно розпочали обігрів - 19 жовтня (на котельні  № 2 — 22 жовтня).
У першій половині грудня були завершені роботи з прокладання 174 м повітряної теплотраси по вул. Радянській. Підземних комунікацій замінено 820 м, причому це не просто латання дір, а значні відрізки труби, що зменшує ймовірність виникнення нових поривів.
Компанія ДТЕК готова постачати на котельні весь необхідний матеріал, та натомість справедливо вимагає чіткого плану робіт і дотримання термінів. Намагаємося відповідати таким умовам, адже від цього залежить ефективність нашої роботи.
 
- Чи можна якось оптимізувати систему опалення у окремо взятому місті Білицьке?
- Справа в тому, що сучасний стан цієї системи такий що вимагає величезних енергетичних витрат і приносить значні збитки. Якщо розмірковувати з цієї точки зору, то в принципі одна котельня № 19 за умови встановлення до¬даткових потужніших котлів з КПД понад 90% могла б теоретично забезпечити теплом все місто. Практично це поки що з області мрій. Непоганою альтернативою вугіллю міг би стати газ, але його підведення до Білицького теж є поки що лише наміром. Тож повернемося до реальності і будемо працювати на совість, аби не викликати нарікань на нашу роботу з боку споживачів.
 
Дякую Вам за відверту і змістовну бесіду.
 
Розмову вела Ольга Супрядкіна
«Новий шлях» 20.01.2012


Схожі новини:

Категория: Комунальні служби | Просмотров: 896 | | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]