20:23
День рідної мови у дитячому садочку № 13 «Світлячок»

Красивий, щедрий рідний край,
І мова наша- солов’їна.
Люби, шануй, оберігай
Наш край, що зветься Україна.
І. Січовик

За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів,коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу. Кожна доросла людина усвідомлює важливість мови у своєму житті: мова – це спілкування, мова – це ознака культури,мова – це скарб,що єднає людей однієї нації. А що означає мова для найменших українців? Адже становлення мовлення людини відбувається в ранньому дитинстві і привчати до рідної мови потрібно саме в цьому віці.

День рідної мови у дитячому садочку «Світлячок» був насичений різноманітними навчальними і виховними заходами. У своїй роботі вихователі ставили за мету розкрити дітям усю красу української мови, її багатство. А це величезне надбання української народної творчості:  розказували вірші,виконували народні пісні,грали в народні ігри,малювали, слухали та інсценували народні українські казки. Для самих маленьких показано лялькову виставу. Створювали настрій свята і оформлені національні куточки, і плакати-привітання зі святом усім відвідувачам закладу.

Знати й шанувати свою мову – це честь і обов’язок як малих, так і дорослих громадян. Давайте все робити для того, щоб наше усне та письмове спілкування було грамотним і коректним.



Схожі новини:

Категория: Дитячі садки | Просмотров: 916 | | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]