17:59
Година пам’яті «Солдатський трикутник - жива історія війни» в ДНЗ «Білицький професійний ліцей»

День Перемоги, який в минулі відзначали 9 травня з парадами і салютами, сьогодні не втратив своєї актуальності, проте в останні десятиріччя його відзначають як міжнародний День Примирення і Пам'яті жертв Другої Світової Війни.
Війна - це страх, сльози, розруха. Голод. Смерть. Ми не маємо права забувати героїв, які віддали своє життя за свою Батьківщину.. Ми вдячні всім воїнам-ветеранам Другої світової війни за їхній подвиг. Дедалі менше їх залишилося в життєвому строю,але в музеях багато залишилося… воєнних трикутників.
Згідно річного плану виховної роботи та роботи бібліотеки в Державному навчальному закладі «Білицький професійний ліцей» пройшла година пам’яті «Солдатський  трикутник - жива історія війни», яку провели відповідальний за виховну роботу Баркар Вікторія Іванівна, бібліотекар ліцея Булатова Олена Григорівна, завідуючої відділу обслуговування читачів міської бібліотеки Наталі Володимирівни Піщенко.
Листи… воєнні трикутники… Як на них довго чекали, якими вони були довгоочікуваними. Вони лікували, підтримували, подовжували життя воїнам, матерям, коханим, дружинам, дітям і всім, хто був далеко від «передової» . Скільки віри, надії і сподівань було в кожному листі з фронту,а іноді - звістка про смерть.
Листи-трикутники отримували і наші земляки. Про такий лист, адресований Сивокоз Ніні Яківні  від 23.10.1943року від її чоловіка СивокозСтепана Федоровича зачитала викладач історії Васильковська Людмила Олександрівна. Лист люб’язно надав «Музей бойової слави» Станції юних техніків нашого міста.
Змістовним був огляд літературної виставки ліцейної бібліотеки «Тільки пам'ять не сивіє», були використані презентації з піснями фільму «В бой идут одни старики». Медсестра ліцею Надія Петрівна Мельник присвятила цій даті поезію «Ветерани». Захід урочисто закінчив музичний кліп Світлани Тарабарової «Хочу жити без війни»
Ми не повинні забувати нічого. Тож схилімо голови перед самовідданістю та героїзмом наших ветеранів-живих та загиблих…
В рамках тижня учні переглянули художній фільм «Зірка».
9 травня працівники ліцею спільно з учнями прийняли участь у святковій «Ході пам’яті» та поклали квіти до меморіалу загиблих воїнів.



Схожі новини:

Категория: Білицький Ліцей | Просмотров: 946 | | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]