14:00
Вірю в майбутнє нашого міста!

На мою думку, найперше і вирішальне завдання органів влади будь-якого рівня - покращення життя громадян. І не має значення, живе людина у столиці чи маленькому провінційному містечку. Наприклад, такому як наше Білицьке.

З самого початку моє? роботи на посаді міського голови однією з найскладніших була проблема вивезення сміття. Місто просто втопало у ньому. Доходило до того, що я особисто звертався до підприємців з проханням виділити пальне для цієї мети. Але вихід було знайдено: створено КП "Білицькеспецтехсервіс", засновником якого є Білицька міська рада. Придбано сміттєвоз, контейнери, укомплектовано штат працівників.

І справи почали налагоджуватися. Майданчики для збору сміття стали упорядкованішими, вивезення є регулярним, і біличани одразу відзначили, що в місті стало чистіше.

Непроста ситуація була в приватному секторі. Його мешканці виносили і вивозили побутові відходи куди завгодно, в тому числі і у найближчі лісосмуги. Тож для обслуговування цієї категорії було відкрито ще одне КП. Чимало довелося попрацювати з людьми, донести буквально до кожного подвір'я просту істину - ніхто нізвідки не прийде і нам нічого не зробить. Поки самі не докладемо зусиль. І поступово стіна байдужості була зламана. Сьогодні за участі громадян освітлено близько 85% вулиць приватного сектора.

Відрадно бачити, як побільшало на вулицях міcта дітей. Це означає, що у Білицького є майбутнє, а для сьогодення потрібні комфортні умови для життя і розвитку. Тож ми почали з дитячих садків - провели ремонти дахів, встановили нові огорожі, закуплено обладнання для кухонь. І це, безпереч-но, важливо. Та головне, чим ми порадували малих - нові гірки, гойдалки, маленькі майданчики встановлені на території дитсадків.

Наступним логічним кроком став проект упорядкування міського  парку. З міського бюджету виділено 75 тисяч гривень на придбання і встановлення дитячого ігрового майданчика, знайшлися місце і кошти для спортивного куточка (12700 грн.). Тепер у парку кожного вечора - аншлаг. Люди приходять сюди сім’ями, з дітьми. У найближчих планах - встановлення дитячої залізної дороги (за перемогою в обласному конкурсі міні-проектів), лавочок, огорожі навколо майданчика. Залишки танцмайданчику отримають нове життя, він буде відремонтований і там зможуть виступати місцеві колективи, грати живу музику.

Мрію про невеличкий ставок у парку, клумби з квітами, і ми обов'язково втілимо цю ідею в життя. Передбачено встановлення тенісного столу, катання дітей на електромобілях.

Аби зберегти все устаткування не дати поламати хуліганам, територія парку охоронятиметься. Біличанам слід з розуміння поставитися до дій міської влади не лише споживачами, але й помічниками влади.

Ще один аспект, який є проблемним для Білицького відсутність приміщення для проведення урочистих чи то ритуальних зборів. А простіше кажучи, ніде відсвяткувати весілля чи гідно пом'янути близьку людину. У органів влади є на прикметі такий зал, з часом він буде відремонтований, створені гідні умови, працюватиме кухня, і ми зможемо користуватися цією послугою. Звичайно, платно, але ця сума буде адекватною.

Цього року місто виграло три обласні міні-проекти, а це доказ сили нашої територіальної громади. Ми обов'язково житимемо краще, бо я вірю в майбутнє нашого міста!

"Новий шлях"
Субота, 13 серпня 2011

Білицький міський голова



Схожі новини:

Категория: Місцева влада | Просмотров: 1044 | | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]