22:13
Життя на Донбасі не зупинилося через ситуацію в країні – активісти у Білицькому (+ВИДЕО)

Нині у Білицькому на Донеччині зареєстровано більше тисячі переселенців, це – близько 15% місцевого населення – представниця виконкому

Добропілля і міста навколо – одна із найперших територій, куди стали тікати влітку люди з Краматорська і Слов’янська, кажуть тамтешні активісти. На їхнє переконання, нині життя тут не застигло, навпаки – роботи для влади, бізнесу і громадського сектору збільшилось майже утричі.

Життя не зупинилося у зв’язку з ситуацією в країні, говорить громадський активіст, керівник добропільського молодіжного центру «Добро» Володимир Орос. Ми стоїмо в парку в Білицькому, невеличкому місті на Донеччині неподалік від Добропілля. Наприкінці літа, вже після початку боїв на Донбасі, тут відбувався фестиваль: сучасні художники з різних міст України та з-за кордону виготовляли і виставляли на алеях свої скульптури. Зараз тут майже безлюдно, скульптури прибрали на зиму, частина декорацій вбрана целофаном, повз них час від часу проходять батьки з візочками.

Володимир Орос розповідає: приїхав у Добропілля з Донецька, де мешкав більше року, проводити фестиваль, потім повертатися стало нікуди, залишився тут. Переконаний: все, що відбулося за останні півроку, стало можливим, серед іншого, через занепад культури.

Можливо, через зміни на культурному рівні і відбулися ці неприємні події

Володимир Орос
«Це, мабуть, одна з головних причин, чому це трапилось. Була закинута культура: кінотеатри, клуби тощо. Раніше майже у кожному дворі були майданчики, куди люди приїжджали, виступали… Зараз цього всього немає. Можливо, через зміни на культурному рівні і відбулися ці неприємні події», – зауважує активіст.

http://www.radiosvoboda.org/



Схожі новини:

Категория: Переселенцы г.Белицкое | Просмотров: 983 | | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]